Ensimmäiseltä SM-maratonilta odotetaan myös ME-tuloksia

14.4.2011

Keravalla soudetaan viikonloppuna (16.-17.4.2011) ergosoudun SM-maratonia. Ergomaraton järjestetään Keravalla jo 9. kertaa, mutta ensimmäistä kertaa tapahtumassa kisataan Suomen mestaruuksista. SM-kisaan on ilmoittautunut 43 soutajaa, joista naisia 12. Lisäksi tapahtumassa soutaa muutama soutaja ultramatkoilla.

SM-lähdöissä miehet soutavat maratonin, naiset ja nuoret puolimaratonin. Ultramatkoilla, 100 km ja 24 h, kisataan SM-kisan ulkopuolella.
 
- Kovatasoisimmat lauantain lähdöt ovat miesten 40v avoin ja miesten kevyt, ennustaa ergomaratonin järjestäjä, Keravan Urheilijoiden Pentti Soini.

Viime vuoden ergomaratonilla nopeimman ajan soutanut, 40v sarjassa starttaava Vihdin Timo Rinne ja lähtee nyt parantamaan sitä. Mies on vahvassa kunnossa, sillä hän kellotti 100km ME-noteerauksen pari kuukautta sitten.

Miesten kevyessä voidaan odottaa Evijärven Aimo Siroselta huippuaikaa. Takon Antti Järvinen ja Keravan Urheilijoiden Vesa Malila tulevat antamaan Siroselle tiukan vastuksen.

Nuorissa Kouvolan 18-vuotias Joel Naukkarinen on hallinnut tämän vuoden lyhyempiä SM-matkoja suvereenisesti ja lähtee nyt tavoittelemaan puolimaratonilta huippuaikaa. Kauhajoen Tapio Soini tullee antamaan tiukan vastuksen.

Miesten avoimessa 50v sarjassa sunnuntaina Valkealan Antti Varis on asettanut tavoitteekseen Rob Schlocumin hallussa olevan ME-ajan alituksen.

Naisten 50v avoimessa Jouteleen Eeva Rahikalta on lupa odottaa huippuaikaa.

24h ultramatkalla mielenkiinto kohdistuu Keravan Urheilijoiden Jari Heikkilään, joka lähtee soutamaan sitä nyt kolmatta kertaa peräkkäin ja onnistuessaan uhkaa Pentti Soinin neljä vuotta sitten soutamaa ME-tulosta (271km).