Ergomaratonilla syntyi jälleen ME ja useita SE-tuloksia

1.5.2015

Naisten startti lauantaiaamuna. Etualalla Suomen ennätyksen maratonilla tehnyt KeUn Carla Urbano
Naisten startti lauantaiaamuna. Etualalla Suomen ennätyksen maratonilla tehnyt KeUn Carla Urbano
Poikien voittajakolmikko: KeUn Johannes Antuk (kesk.), Wille Fagerholm (vas.), Miko Storman (oik.)
Poikien voittajakolmikko: KeUn Johannes Antuk (kesk.), Wille Fagerholm (vas.), Miko Storman (oik.)
Miesten sunnuntaisen senioristartin voittajat.
Miesten sunnuntaisen senioristartin voittajat.
Naisten palkintojen jako lauantaina.
Naisten palkintojen jako lauantaina.

Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna soudettiin sisäsoutuliigan viimeinen osakilpailu Keravalla. Ergomaratonille osallistui ennätysmäärä soutajia, 78.

Tapahtumassa koettiin muitakin ennätyksiä, sillä Keravan Urheilijoiden Keupirtillä tehtailtiin peräti kaksi uutta maailmanennätystä ja seitsemän Suomen ennätystä. Naisten ja nuorten (alle 18 v.) matkana ergomaratonilla oli puolimaraton (21 km), miehillä maraton (42 km).

Maailman ennätykseen ylsi Tampereen Takon olympiasoutulupaus Anniina Potkonen, joka paransi voimassa olevaa 18-vuotiaiden puolimaratonin ME-tulosta minuutilla. Anniina ei varta vasten lähtenyt yrittämään maailmanennätystä. ”Se vain syntyi”.

Myös toinen maailmanennätys syntyi naisten sarjassa, kun virolainen Tiina Kapten kellotti 40+ -sarjan uudeksi ME:ksi 1.23,38.

Suomen ennätykseen ylsi niin ikään Suomen olympiasoutuvalmennettava, Nesteen soutajien Joel Naukkarinen, joka kellotti miesten yleisen sarjan maratonajaksi 2.26,00 alittaen Antti Variksen entisen kivenkovan SE-ajan selvästi.

”Ei ollut kyllä helppoa. Ajattelin, että ensi vuonna aikaisintaan riittäisi kunto maratonilla SE:stä yrittämään. Olin kuitenkin soutanut maratonmatkaa talvella parhaimmillaan joka 9. päivä kevyellä vauhdilla”, kertoo Joel Naukkarinen.

Toni Pyykön rooli uuden SE:n syntymisessä oli merkittävä. Hän itse souti oman sarjansa SE-lukemat ja pakotti samalla myös Joelin ylittämään itsensä voittaakseen hänet henkilökohtaisessa liigassa.

Muita syntyneitä Suomen ennätyksiä olivat:

Maraton: Pentti Soini 50+ kevyt, Usko Junttila 70+, Carla Urbano naisten 40+. 

Puolimaraton: Marika Laaksonen 40+, Meeri Vaakanainen 60+

ME:n tehneen Tiina Kaptenin lisäksi ergomaratonille osallistui useita ulkomaalaisia: Simone ja Sebastien Chaumiole Ranskasta, Madis Lõhmus ja Aivar Vaus Virosta sekä Susan Young ja Julian Bunn Englannista.

Päättynyt kausi oli ensimmäinen kausi, kun sisäsoutu on järjestäytyneesti puuvenesoudun alla.

Henkilökohtainen sisäsoutuliiga on otettu positiivisesti vastaan. Peräti 31 soutajaa suoritti kaikki osakilpailut. Miesten liigan voitti Joel niukasti ennen Toni Pyykköä. Naisissa ykkönen oli Marika Laaksonen, tytöissä Annina Potkonen ja pojissa Vili Korhonen. Seuraliigan voiton vei ylivoimaisesti Keravan Urheilijat. Kakkoseksi tuli Tako ja kolmanneksi SMARK.

Kaikki tulokset löytyvät täältä >