Kaksi ME:tä ja useampi SE rikottiin ergomaratonilla

24.4.2016

Miesten ensimmäisen startin osanottajat ilakoivat maaliin pääsyä!
Miesten ensimmäisen startin osanottajat ilakoivat maaliin pääsyä!
Naisenergiaa - puolimaraton takana!
Naisenergiaa - puolimaraton takana!
Näistä nuorista kuullaan vielä! Komeasti puolimaratonin jälkitunnelmissa
Näistä nuorista kuullaan vielä! Komeasti puolimaratonin jälkitunnelmissa

Sisäsoutuliiga 2016 päättyi komeissa tunnelmissa Keravan ergomaratonilla, kun Takon Anniina Potkonen otti takaisin omiin nimiinsä Maailman ennätyksen alle 18-vuotiaiden tyttöjen puolimaratonilla. Potkonen alitti USA:n Sadie McGirrin tuoreen joulukuisen ennätyksen lähes kuudella sekunnilla. Edellisen ME:n Potkonen oli tehtaillut huhtikuussa 2015 niin ikään Keravan ergomaratonilla. Anniina kellotti uudeksi ME-ajaksi 1:25:33,9, joka on noin 50 sekuntia parempi kuin hänen oma aiempi personal best noteerauksensa.

”En ollut lähtiessä ihan varma, olenko tänään ME-vauhdissa. Lopussa tsemppausta löytyi kuitenkin sen verran, että ME yllättäen syntyikin”, kertoi Anniina Potkonen tuoreeltaan kisan jälkeen. Hän on pyrkinyt kiertämään ergokisoja myös talvikaudella, sillä niistä saa hyviä välitavoitteita.

Ergomaratonin toisesta ME:stä vastasi Nesteen soutajien Jyrki Kiviniemi, joka alitti aiemman miesten 40+ kevyen luokan Bob Eldridge 12 vuotta vanhan ME:n lähes 45 sekunnilla. Kiviniemen loppuaika oli 2.34.46,6 jolla hän nappasi nimiinsä myös yleisen kevyen luokan SE:n. Kiviniemen parisoutukaveri Jani Söderlund voitti puolestaan 40+ avoimen sarjan lauantaina. Tämä venekunta tulee olemaan vaikeasti voitettava kesän kisoissa.

Jouteleen Marika Laaksonen otti nimiinsä maratonilla naisten Suomen ennätyksen ajalla 2:58:53,1. Suorituksellaan hän osoitti ylivoimaisuutensa ja varmisti oman lähtönsä Suomen mestaruuden naisten matkalla eli puolimaratonilla. Laaksonen oli puolikkaalla noin puoli minuuttia nopeampi kuin toiseksi tullut Keravan Urheilijoiden Carla Urbano.

Ergomaratonin muut ennätykset tehtailtiin komeasti ikäsarjoissa. Keravan Urheilijoiden Pentti Soini paransi omissa nimissään ollutta 50+ kevyt maratonin SE-aikaa 12 sekuntia, loppuaika 2:42:12,1.

Aimo Järvelä paransi maratonin SE-aikaa 70+ kevyissä miehissä (3:07:45,3). Myös Pentti Havanka alitti aiemman 70+ sarjan SE-ajan. Naisissa Espoon soutajien Laila Hosia laittoi uusiksi 70-vuotiaiden naisten SE:n puolimaratonilla 2:01:32,3. Ensi vuonna 70+ ja 80+ sarjoissa maratonmatkan tilalla soudetaan puolikasmaraton.

Maratonilla miehistä nopein oli yleisessä luokassa soutanut SMARKin Theodor Kivistö. Vaikka kisa oli Kivistön ensimmäinen täysi maraton, souti hän erittäin tasaisen ja vakuuttavan suorituksen jääden Joel Naukkarisen edellisvuoden SE ajasta vain pari minuuttia. Kevyiden naisten nopein oli Keravan Urheilijoiden Elisa Aunola.

Ergomaratonilla tänä vuonna huomattavaa oli nuorten osallistujien suuri joukko. 60 ilmoittautuneesta peräti yhdeksän oli ilmoittautunut nuorten sarjoihin. Nuorten sarjojen nopein puolimaratonilla oli 23-vuotiaissa soutanut Mikkelin soutajien Heikki Kääriäinen. 18-vuotiaista puolestaan nopein oli Keravan Urheilijoiden Wille Fagerholm, joka kävi tiukan kisan voitosta seurakaveri Antton Koiviston kanssa.

Osanottajia tapahtumassa oli noin 60, mikä on hieman edellisvuosia vähemmän. Ensikertalaisia oli kuitenkin liikkeellä tavanomaista suurempi joukko. KeUn oma 25-päinen osallistujajoukko varmisti Keravan Urheilijoiden voiton sisäsoutuliigassa.

Lue myös

Anniinalla jalat maassa ME:stä huolimatta (tuusulanjarvensm.fi)

Sisäsoutuliigan voitto kirkkaasti KeUlle ergomaratonin jälkeen (keravanurheilijat.fi)

Kaikki tulokset löytyvät täältä >